A cerut 8 mii euro pentru a influența organul de urmărire penală. Un bărbat, condamnat pentru trafic de influență

 

În 29 aprilie 2024, judecătorii din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au pronunțat sentința în cauza penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, urmare a încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției, ce vizează acțiunile unui bărbat, învinuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Cauza penală respectivă a fost pornită în iulie 2019 de către Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, în baza unei plângeri.

Potrivit materialelor, în luna iunie 2019, condamnatul a pretins de la rudele unui învinuit ce se afla în arest preventiv pentru săvârșirea unui furt, mijloace bănești în sumă de 8 000 euro, în schimbul cărora susținea că are influență asupra organului de urmărire penală, procurorilor și judecătorilor și îi poate determina să-l elibereze pe ultimul din arest.

Urmărirea penală a durat mai mult de 4 ani, motiv fiind eschivarea condamnatului de la organul de urmărire penală.

Ulterior, în martie 2024, fiind reținut, acesta și-a recunoscut vinovăția, fiind încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și transmisă cauza penală în instanța de judecată.

Astfel, fiind încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției, judecarea cauzei a durat doar o lună și prin sentința din 29 aprilie 2024, judecătorii din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au recunoscut inculpatul vinovat de comiterea infracțiunii de trafic de influență, stabilindu-i pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 95 000 lei.

Sentința este definitivă, însă poate fi atacată cu recurs de către procuror, inculpat sau apărătorul acestuia în termen de 15 zile de la pronunțare, invocându-se doar erorile procesuale și măsura de pedeapsă stabilită.

Total
0
Shares
Total
0
Share