A cui e gaura? Maia Sandu îi răspunde lui Ion Chicu

Ion Chicu, Maia Sandu, Guvernul RM, ACUM, PSRM, PAS, Chicu, Maia Sandu il ataca pe Chicu, gaura in buget

Maia Sandu îi răspunde lui Ion Chicu, după ce Prim-ministrul a declarat că fostul Executiv a lăsat restanțe la salarii pentru mai multe categorii de bugetari.

Premierul Ion Chicu a declarat după ședința Guvernului din data de 27 noiembrie curent că a întreprins la guvern o evaluare a achitării salariilor pentru luna octombrie și majoritatea APL-urilor care primeau salariile până la data de 10 a lunii următoare, încă nu primise salariul nici pe data de 27. Iar acest lucru s-ar întâmpla din cauza pseudo-performanței a unor specialiști din Guvernul Maiei Sandu, care se laudă că ar fi echilibrat bugetul.

În replică, Maia Sandu a scris astăzi pe pagina sa de facebook că Premierul Chicu ar minți, iar în timpul mandatului ei s-au alocat suplimentar pentru plata salariilor peste 1 miliard de lei.

“Pe parcursul mandatului am adoptat 6 hotărâri de guvern, în fiecare lună câte una, pentru repartizarea alocațiilor către bugetele administrației publice locale, ca acestea să poată plăti salariile. Ultima Hotărâre de Guvern de acest fel, prin care au fost repartizate circa 363 milioane lei, a fost adoptată pe 12 noiembrie. Mă întreb de ce Chicu nu a repartizat aceste resurse încă? Îi ține pe oameni fără salarii ca să poată face acuzații false în adresa noastră?”, se mai spune în mesajul Maiei Sandu.

Mai mult, Maia Sandu insistă în continuare că pe timpul când ocupa funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, Ion Chicu ar fi lăsat o gaură în bugetul de stat. Aceste acuzații au fost respinse în mod repetat de către Premierul Chicu care a declarat că în realitate, în premieră pentru Republica Moldova, Guvernul Filip ar fi lăsat un surplus bugetar semnificativ.

Total
0
Shares
Total
0
Share