A fost constituit Biroul permanent al Parlamentului. Care este componența lui

A fost constituit Biroul permanent al Parlamentului. Din el fac parte, din oficiu, Președintele și vicepreședinții Parlamentului, transmite Telegraph.md

Componența numerică și nominală a Biroului permanent a fost stabilită prin Hotărârea Parlamentului, la propunerea fracțiunilor parlamentare.

În legislatura a XI-a componența numerică a Biroului permanent este stabilită în număr de 12 membri.

Din Biroul permanent fac parte Igor Grosu, Preşedintele Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, vicepreședinții Parlamentului precum și reprezentanții fracțiunii PAS Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Vladimir Bolea, Dan Perciun; reprezentanții fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Constantin Starîș, Vasile Bolea, Corneliu Furculiță; reprezentantul fracțiunii Partidului ”Șor” Denis Ulanov.

Biroul permanent al Parlamentului este organul de lucru al Legislativului și se formează, ținându-se cont de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament.

După adoptarea Hotărârii de constituire, Biroul permanent s-a întrunit în prima sa ședință.

Citește și: Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj, dedicat celor 27 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova

Total
0
Shares
Total
0
Share