Alte știri

A fost creat un nou instrument în sprijinul învățământului online

Pinterest LinkedIn Tumblr

Platforma de învățământ online studii.md este susținută de PNUD Moldova în vederea optimizării muncii tot mai solicitante pe pe timp de pandemie a managerilor școlari și profesorilor, dar și reducerea din presiunea resimțită de elevi și părinții acestora, transmite Telegraph.md

Astfel, din aprilie 2021, a fost dezvoltat un nou instrument, statistica școlii, care permite directorilor să colecteze și să analizeze toate datele, la o distanță de câteva click-uri.

Datele pot fi sortate, filtrate și pot fi afișate pe o perioadă definită. Statistica școlii conține mai multe pagini: „statistica claselor”, „statistica profesorilor”, „statistica elevilor”, „statistica părinților”.

Pe pagina cu datele statistice ale claselor pot fi găsiți indicatorii privind reușita și prezența elevilor, temele pentru acasă realizate.

Datele sunt prezentate pentru întreaga școală sau pentru fiecare clasă aparte. De asemenea, pot fi selectate mai multe clase concomitent pentru a compara reușita acestora.

O altă funcționalitate care a fost creată, cu sprijinul PNUD, ține de verificarea temelor pentru acasă, cu posibilitatea de apreciere/notare și oferirea de comentarii. Profesorii au acum acces la listele tuturor elevilor care au trimis temele pentru acasă la disciplina respectivă.

De asemenea, pot fi deschise și verificate imaginile trimise: este posibil de a evidențiat greșelile, de mărit sau micșorat imaginea, de rotit, de selectat un fragment, de adăugat text în imagine și de trimis corectările înapoi.

Pe lângă opțiunile de editare, profesorii pot lăsa comentarii cu privire la lucrările corectate și chiar atașa alte fișiere: de exemplu, un fișier cu reguli sau materiale didactice pe care elevul ar trebui să le revizuiască.

În plus, pe paginile lecției a apărut un bloc nou, în care elevii și părinții pot discuta cu profesorul. Aici se păstrează istoricul acțiunilor cu temele trimise: data și ora trimiterii fișierului, comentarii sau observații din partea profesorului. Elevii pot deschide imediat fișierul editat, scrie ceva în el și trimite înapoi. Totodată, e posibil de atașat și alte fișiere.

Studii.md a fost creat în 2019 de Simpals, cu sprijinul PNUD și Tekwill. Platforma oferă soluții pentru provocările serioase de învățare la distanță: gestionarea online a cursurilor și a lecțiilor, cu protecția confidențialității datelor, orarul lecțiilor și temele pentru acasă, comentariile profesorilor și evaluarea progresului, prezența și rapoarte generate automat periodic, toate stocate pe același spațiu. Acum, la platformă sunt conectate 126 de școli din întreaga țară.

În 2021, PNUD a demarat un proiect de facilitare a unui proces de educație eficient prin implementarea abordării de e-learning în UTA Găgăuzia, asigurând prezența conexiunii și infrastructurii TIC de bază și îmbunătățirea conținutului de învățare și a metodologiei de predare. Toate școlile din regiune s-au conectat anterior la studii.md și vor beneficia de noile funcționalități ale platformei.

Citește și: Circa 30 de mii de chișinăuieni au fost la cimitir de Paștele Blajinilor: 1023 de contravenții, dintre care 244 de procese verbale pentru nerespectarea regulilor anti-epidemice

loading...

Comments are closed.