Alte știri

A fost reținut judecătorul CSJ, Oleg Sternioală. Procuratura a oferit detalii referitor la perchezițiile din biroul și domiciliul acestuia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorii Anticorupție în comun cu ofițerii CNA au desfășurat astăzi, 4 noiembrie, percheziții la domiciliul și locul de muncă al judecătorului Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală. Ulterior, acesta a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, operațiunea a avut loc după ce Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat solicitarea procurorului general, Dumitru Robu, privind reținerea, aducerea silită, percheziție și arestare a judecătorului.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Magistratul este cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari.
Temei pentru începerea urmării penale au servit investigațiile jurnalistice referitoare la averea magistratului, materialele analizei operaționale și raportul de autosesizare al procurorului.

Verificările care au avut loc înaintea anchetei arată că magistratul a acumulat împreună cu membrii familiei sale venituri de circa 7 milioane de lei. În aceeași perioadă, Oleg Sternioală împreună cu membrii familiei sale a cumpărat bunuri de lux în valoare de circa 13,8 milioane de lei.

Oamenii legii supectează că diferența de circa 6,7 milioane dintre veniturile și cheltuielile bănuitului constituie bunuri ilicite, care au fost tăinuite, iar natura și originea acestora este deghizată prin transcrierea dreptului de proprietate pe terțe persoane, fapt care urmează a fi demonstrat în cadrul urmării penale.

loading...

Comments are closed.