Politic

A fost stabilită data examinării cererilor privind ridicarea imunității lui Ilan Șor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cererile Procuraturii Generale de ridicare a imunității parlamentare a lui Ilan Șor vor fi examinate vineri, în ședință închisă. Informația a fost confirmată pentru IPN de către șefa Direcției relații cu mass-media a Parlamentului, Svetlana Rudenco.

Procuratura Generală a solicitat ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală pe mai multe fapte din Cordul Penal. Este vorba despre escrocherie în proporții deosebit de mari, spălarea banilor în proporții deosebit de mari, crearea sau conducerea unei organizații criminale. De asemenea, falsul în declarații, delapidarea averii străine și abuzul de putere sau abuzul de serviciu. Potrivit Regulamentului Parlamentului, deputații vor decide asupra cererilor procurorului general cu votul majorității, exprimat secret.

Ilan Șor, care a dispărut din spațiul public în iunie 2019, a declarat că este vorba despre un show pus la cale de către președinta Maia Sandu. Lui Ilan Șor i-a mai fost retrasă imunitatea parlamentară în august 2019, când interimatul funcției de procuror general era asigurat tot de Dumitru Robu.

Show-ul de azi din Parlament a fost organizat doar pentru a ascunde incompetența actualei guvernări și a fost pus la cale de Maia Sandu, care se răzbună în acest fel pe Partidul „ȘOR”. Declarația aparține liderului formațiunii, Ilan Șor, făcută în contextul în care procurorii au cerut astăzi ridicarea imunității sale parlamentare.

„De ce a avut loc tot acest show la Parlament? În primul rând, Maia Sandu nu și-a putut ascunde emoțiile și furia când am anunțat că lansăm procedura de impeachment împotriva ei. În al doilea rând, ea știe că în fracțiunea ei nu toți sunt de acord cu ceea ce face și ceea ce se petrece astăzi în țară. Și în al treilea rând, Maiei Sandu îi este frică rezistența pe care o opunem actualei guvernări”, a declarat Ilan Șor.

Șor a mai adăugat că Maia Sandu folosește subiectul miliardului doar în scop de PR politic, pentru a masca incompetența actualei guvernări.

„Oamenii întregi la cap înțeleg că subiectul miliardului este ridicol. Încă în lunile martie și aprilie a acestui an i-am propus, am rugat-o pe Maia Sandu să convoace Consiliul Suprem de Securitate, pentru a analiza propunerea acționarilor de a cumpăra portofoliul de credite și întoarcerea banilor în buget. Însă Maia Sandu nu a mișcat un deget în această privință. Acest lucru arată că Sandu folosește tema miliardului doar în scop de PR, pentru că ea nu are de gând întoarcă acești bani. Sandu a demonstrat că subiectul miliardului este o poveste ieftină, pentru că dacă ar fi fost interesată câtuși de puțin, și-ar fi trimis subalternii să discute cu avocații mei. Cu acest subiect vor să le închidă ochii oamenilor și să ascundă propria lor incompetență”, a spus Ilan Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a mai adăugat că guvernarea încearcă răbdarea oamenilor și nu a mai rămas mult până când poporul își va căuta dreptatea în stradă.

„Este amuzant când vezi cum Marina Tauber cerea, în plenul Parlamentului, compensații la gaz pentru oameni, iar Igor Grosu, în același timp, propunea de nouă ori ridicarea imunității mele. Trebuie să fie idiot pentru a crede în acest spectacol. Noi nu vom lăsa lucrurile așa. Oamenii sunt la limita supraviețuirii. Nu-i provocați pe cetățeni să iasă în stradă pentru a-și apăra drepturile. Nu puneți la încercare răbdarea oamenilor și nu-i faceți să repete scenariul de la 7 aprilie 2009. Am un ultim mesaj pentru voi: râde cel care râde la urmă”, a mai punctat Ilan Șor.

loading...

Comments are closed.