A furat o mașină cu fire electrice, a condus beat și a încercat să mituiască poliția. Un bărbat din Fălești, condamnat la închisoare

Procuratura raionului Fălești a obținut o sentință de condamnare pe o cauză penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor de răpire a mijlocului de transport (art. 1921 alin.(1) din Codul penal), conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, comise de o persoană care nu deține permis de conducere (art.2641 alin.(4) din Codul penal) și corupere activă (art.325 alin.(1) din ACodul penal).

stfel, potrivit sentinței Judecătoriei Bălți, sediul Fălești din 12 martie 2024, un bărbat în vârstă de 49 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunilor nominalizate, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 2 ani și 3 luni, cu amendă în mărime de 2 000 unități convenționale, echivalentul a 100 000 lei.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii de la Fălești, inculpatul, la 09 iulie 2023, aproximativ la ora 23:00, aflându-se în apropierea unei gospodării din or. Fălești, a răpit automobilul de model ”Peugeot Partner”, ce se afla parcat în fața porții gospodăriei, unind niște fire electrice de la cutia de pornire.

După ce a pornit motorul mijlocului de transport, s-a deplasat pe traseul R-16 în direcția mun. Bălți, unde, în apropierea unei stații de alimentare, a fost stopat de angajații poliției, care au depistat că inculpatul nu deținea permis de conducere, iar urmare a testării cu aparatul „Drager”, s-a constatat o cantitate de vapori de alcool în aerul expirat de 0,98 mg/l. Inculpatul a încercat să corupă angajații poliției, prin gesturi și cuvinte specifice, după care, s-a deplasat spre port-bagajul automobilului de serviciu al polițiștilor, care la acel moment era deschis și a plasat, în partea dreaptă a port-bagajului, mijloace bănești în sumă de 400 lei (MDL).

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunilor imputate, cauza în privința acestuia fiind examinată în procedură simplificată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Total
0
Shares
Total
0
Share