Externe

A început exodul marilor bănci din Londra: Marea Britanie va pierde 800 de miliarde de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Londra ar putea pierde 800 de miliarde de euro până la finalul lui martie 2019, după ce mai multe bănci importante au început să își mute operațiunile în orașul Frankfurt, din Germania, relatează The Telegraph.

Institute of Directors avertizează că cel puțin 29% dintre directorii companiilor britanice cred că Brexitul le pune în pericol afacerea și au ales să mute sediile în alte țări. Cel puțin 1 din 10 companii și-a mutat deja operațiunile.
 
Și companii mari, precum Sony sau Panasonic, au mutat sediul central din Londra în alte țări din Europa. „Deși până acum s-a vorbit doar de companiile mari, cifrele recente arată că și firmele mai mici iau măsuri importante pentru a se reloca. Pentru că ele depind de resurse mai puține, trebuie să se gândească și mai atent la consecințele unui Brexit”, a declarat Edwin Morgan, directorul grupului care a făcut sondajul.
 
De asemenea, grupul de lobby Frankfurt Main Finance a confirmat că 30 de bănci și companii financiare au ales orașul din Germania pentru a-și muta sediile, după ce Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, la finalul lunii martie 2019.
marea britanie, londra, brexitAlte bănci, precum JP Morgan, Goldman Sachs sau Morgan Stanley, au în plan să își extindă operațiunile spre orașe precum Dublin sau Paris, așa că numărul instituțiilor financiare care vor pleca din Londra ar putea ajunge la 37.
 
„Ne așteptăm la un transfer de 800 de miliarde de euro în bunuri din Londra spre Frankfurt, marea parte a acestor transferuri vor avea loc în primul trimestru din 2019”, a spus Hubertus Väth, directorul Frankfurt Main Finance.
 
Bănci, companii de asigurări și alte instituții financiare sunt într-o cursă contra cronometru pentru a obține licențele necesare și a-și organiza forța de muncă înainte ca Marea Britanie să iasă din UE.
loading...

Comments are closed.