Economic

A început migrația mafiei siciliene. Ce țară europeană este noul „paradis promis” al clanurilor mafiote

Pinterest LinkedIn Tumblr

Condițiile economice nefavorabile din sudul Europei și campaniile împotriva crimei organizate derulate de Guvernul italian determină clanurile mafiote siciliene să se reorienteze pe harta europeană a afacerilor.

În această ordine de factori, Germania pare a fi „paradisul promis” spre care își îndreaptă privirile mafia siciliană în căutare de noi oportunități de business, scrie Digi24.

Noul tentacul financiar a ieșit la iveală în timpul unei operațiuni anti-drog în sud-vestul Germaniei. 19 suspecți de trafic de droguri au fost arestați, iar bunuri în valoare de 4 milioane de euro au fost confiscate în cadrul operațiunii desfășurate în orașul Villingen-Schwenningen, pe 21 iunie, într-un raid comun al poliției financiare din Palermo și al departamentului german de urmărire penală.

Drogurile – tone de marijuana și cocaină – intrau în Germania pe rută albaneză, au declarat autoritățile italiene, adăugând că o parte din banii câștigați este posibil să fi fost folosită pentru achiziții de arme din Balcani.

Anchetatorii spun că traficanții de droguri activau în Germania în serviciul familiei Mondino, o bandă mafiotă din Palermo, cu „sediul” în cartierul Passo di Rigano.

Liderul rețelei de trafic ar fi un om de afaceri din Italia, de origine germană, care ar deține două restaurante în Baden-Wurttemberg și, potrivit poliției financiare din Palermo, ar avea relații strânse cu mai mulți mafioți sicilieni.

De asemenea, susține The Guardian, cel mai puternic clan mafiot din Sicilia, Cosa Nostra, este bănuită că și-ar extinde afacerile pe teritoriu german.

loading...

Write A Comment