Alte știri

A sustras o bicicletă în valoare de 7000 lei, dar a fost reținut de polițiști

Pinterest LinkedIn Tumblr

În după amiaza zilei de 12 septembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Botanica, au fost sesizați de către o femeie, care a comunicat despre faptul că un individ în mod deschis i-a sustras bicicleta de model ”AZIMUT”, din incinta magazinului amplasat pe str. Decebal.

Polițiștii au dispus acțiuni de investigație și urmărire penală, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Urmare a analizării imaginilor video care au fost ridicate de către angajații poliției, a fost stabilit momentul în care un individ intră în magazin, sustrage bicicleta ulterior cu bunul sustras părăsește locul comiterii infracțiunii. Prejudiciul cauzat victimei constituie 7 000 de lei.

Pe caz a fost inițiată o cauză penală conform art. 187 CP ,,Jaf”.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii secției investigație infracțiuni și urmărire penală a IP Botanica, suspectul a fost identificat și reținut.  Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 33 de ani, originar din capitală, anterior judecat pentru infracțiuni analogice.

În cadrul actiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că a sustras bicicleta pe care ulterior a vândut-o la preț de 800 lei, astfel obținând un profit.

Totodată ofițerii de investigație în cadrul acțiunilor desfășurate au depistat și ridicat bicicleta sustrasă, care a fost returnată proprietarei.

Bărbatul este cercetat penal pentru jaf, iar pentru fapta comisă el riscă închisoare de la 5 la 7 ani.

În acest context, Poliţia Capitalei intervine cu următoarele recomandări:

– Dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt;

– Legaţi roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă);

– În coşul bicicletei nu lăsaţi diferite bunuri materiale;

– Pentru depozitarea bicicletei pe o perioadă îndelungată, este recomandat să fie păstrată într-o încăpere cu acces limitat;

– Nu lăsați bicicleta fără supraveghere, în scara blocurilor, pot fi sustrase cu ușurință de hoți.

loading...

Comments are closed.