Externe

A văzut moartea cu ochii! Declarațiile unei supraviețuitoare a avionului prăbușit în Kazahstan

Pinterest LinkedIn Tumblr

12 morți și peste 60 de răniți, acesta este bilanțul de la această oră al prăbușirii avionului din Kazahstan. Între timp, încep să apară mărturiile supraviețuitorilor.

Maral Erman este una dintre supraviețuitoarele aeronevei prăbușite în apropierea oraşului Almaty, imediat după decolare, transmite digi24.ro.

Ea a povestit că avionul se zgâlțâia în timpul decolării și că, în momentul prăbușirii, inițial a avut senzația de aterizare, când de fapt „am lovit ceva”.

Nu era haos la bord, nu erau țipete”, a mai spus ea, adăugând că membrii aeronavei au deschis ușile de urgență ca pasagerii să iasă afară.

Ulterior ea a văzut că avionul „s-a rupt în două”.

Aeronava de tip Fokker 100 se îndrepta către capitala țării, Nur-Sultan, atunci când „a pierdut din altitudine în timpul decolării și a lovit un zid de beton”, după care a lovit o clădire, a informat Autoritatea Aeronautică din Kazahstan prin intermediul unui comunicat.

În momentul decolării aeronavei, aeroportul din Almaty era acoperit de o ceață densă. Autoritățile nu au oferit momentan informații cu privire la posibila cauză a prăbușirii aeronavei, dar au anunțat că au suspendat toate cursele realizate cu acest tip de avion până la finalizarea anchetei.

O comisie specială a fost înființată pentru a determina cauza prăbușirii, iar președintele țării Qasym-Jomart Toqayev a declarat vineri zi de doliu național, exprimând condoleanțe rudelor persoanelor decedate. El a precizat că „toți cei responsabili vor fi pedepsiți sever, în acord cu prevederile legilor”.

Compania Bek Air a fost înființată în 1999, având inițial zboruri pentru VIP-uri, iar în prezent compania se descrie pe site ca fiind prima companie aviatică low-cost din Kazahstan. Flota companiei este formată din șapte avioane de tip Fokker-100.

Citește și: VIDEO // Accident aviatic în Kazahstan. Cel puţin 14 morţi şi 22 de răniţi

loading...

Comments are closed.