Abu Dhabi va începe testele clinice pentru vaccinul rusesc Sputnik V

Abu Dhabi a demarat un program de testare clinică faza trei, pe bază de voluntariat, pentru a testa vaccinul rusesc împotriva Covid-19, cunoscut drept Sputnik V, potrivit Bloomberg. Capitala Emiratelor Arabe Unite caută iniţial 500 de voluntari, conform Biroului de Presă al Guvernului, transmite Telegraph.md, cu referire la Mediafax.ro

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat lansarea Sputnik V în august, iar un al doilea val de administrare a serului a fost început în luna octombrie.

Dezvoltatorii vaccinului rusesc au anunţat că testele iniţiale arătau o eficienţă de 91,4% în prevenirea infectărilor, deşi rezultatele finale ale cercetărilor nu au fost publicate niciodată într-un jurnal medical. De cealaltă parte, Pfizer şi BioNTech au anunat o eficienţă de 95% în prevenirea infectărilor, după administrarea vaccinului dezvoltat de ei.

Sputnik V va costa mai puţin de 20 de dolari pe pieţele internaţionale, sumă care ar cuprinde două doze pentru tratament, ceea ce ar însemna că este un vaccin mai ieftin decât cel dezvoltat de Pfizer şi Moderna, conform datelor Fondului Rus pentru Investiţiii Directe.

Emiratele Arabe Unite au demarat faza trei şi pentru un vaccin dezvoltat de chinezii de la Sinopharm Group, iar guvernul a decis să acorde aprobare de urgenţă încă din luna septembrie pentru utilizarea vaccinului chinez în imunizarea angajaţilor din sistemul de sănătate.

A fost stabilită o nouă înălțime a muntelui Everest

Total
0
Shares
Total
0
Share