Politică

Acceptă sau nu PSRM să facă alianță cu PAS și DA? Ce răspunde deputatul Ion Ceban

Pinterest LinkedIn Tumblr

În această seară, partidele PAS și DA din blocul ACUM a lansat o invitație la negocieri celor din PSRM. Drept răspuns, deputatul Ion Ceban a scris pe facebook că partidele PAS și Platforma DA au înaintat condiții diferite privind votarea unui președinte de Parlament socialist. Prin urmare, Ceban le recomandă lui Năstase și Maia Sandu să discute între ei și să vină către PSRM cu o poziție comună.

„La momentul de față vedem că pozițiile componentelor blocului ACUM cu privire la cerințele înaintate de PSRM sînt diferite. Sîntem în așteptarea unei poziții comune a PAS și DA. În dependență de răspunsul blocului ACUM vom veni și noi cu un răspuns clar referitor la întrevedere și oră”, a spus Ion Ceban.

Amintim că ieri partidul PAS condus de Maia Sandu a luat decizia riscantă de a susține pe Zinaida Grecianîi la funcția de speaker, astăzi și Platforma DA a acceptat doar că au pus niște condiții. O condiție de bază ar fi ca toți deputații PSRM să semneze pe o listă oferind astfel garanții că după ce blocul ACUM votează candidatul socialist, aceștia se obligă să voteze câteva legi propuse de ei.

Precizăm că mâne, 7 iulie, PSRM se va întruni într-o ședința la nivel național pentru a lua deciziile finale cu privire la deblocarea situației politice din Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.