Acces mai facil la asistență socială: Spații gratuite pentru agențiile teritoriale și prestatorii de servicii

Autoritățile administrației publice locale de orice nivel vor putea acorda în comodat agențiilor teritoriale de asistență socială și prestatorilor de servicii din gestiunea acestora încăperi și alte bunuri necesare pentru desfășurărea activității. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în lectura a doua de 58 de deputați.

Proiectul de lege a fost elaborat de deputatul din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Dorian Istratii, cu scopul de a facilita accesul populației la măsuri de asistență socială. Astfel, se propune ca bunurile și încăperile să fie oferite gratuit, la cerere, fără organizarea unei licitații, însă cu condiția utilizării conform destinației prevăzute în contract.

De menționat că, după adoptarea reformei în sistemul de asistență socială „Restart”, au fost constituite zece agenții teritoriale de asistență socială, iar personalul direcțiilor raionale de asistență socială și protecție a familiei a fost transferat în cadrul noilor agenții. Respectiv, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a solicitat autorităților administrației publice locale amplasarea noilor agenții în aceleași încăperi unde au activat anterior angajații direcțiilor respective. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este necesară modificarea Legii asistenței sociale.

Total
0
Shares
Total
0
Share