“Acțiunea Liberală” devine parte a Forumului Liberal European (ELF)

Un Think Tank din Republica Moldova a fost acceptat cu statut de membru afiliat Forumului Liberal European (ELF) în cadrul Adunării Generale de la Paris, ieri, 5 mai, 2023.

Deși a fost înființată recent, think tank-ul “Acțiunea Liberală” a reușit să obțină votul de încredere la Adunarea Generală a Congresului Liberal European (ELF), care a avut loc chiar ieri, 5 mai, la Paris, pentru a promova în Republica Moldova idei și politici liberale în domeniile relevante pentru statul de drept, economia competitivă și transformările democratice în procesul de aderare la UE. Statutul de Membru Asociat la ELF oferă organizației Acțiunea Liberală acces larg la expertiză fundațiilor liberale din toată Europa și reprezintă o reușită certă pentru cei care îmbrățișează valorile liberal-democratice. .

Notăm că Acțiunea Liberală a fost înregistrată în Republica Moldova ca organizație non-comercială, not-for-profit, cu profil de cercetare, educație și promovare a bunei guvernări. Acest think tank se supune legislației existente în Republica Moldova, urmărind totodată spiritul și valorile exprimate în articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană, cu referință la respectarea demnității umane, susținerea libertății, democrației, statului de drept și diversității în materie de libertăți și drepturi cetățenești. Susținerea unui mediu concurențial de afaceri și stimularea performanței în arte, educație, cercetare și inovație se numără printre obiectivele cheie pe care le va urmări echipa care a constituit Acțiunea Liberală și care își propune să sprijine cetățenii cu vederi liberale în Republica Moldova.

“Suntem onorați să devenim membri afiliați ai ELF, aliniindu-ne în acest fel la cea mai largă rețea de fundații, institute de cercetare și asociații europene liberale. Prin efortul nostru, Moldova va deveni mai liberă, mai prosperă și mai democratică”, au declarat în mesajul transmis Adunării Generale ELF fondatorii organizației Acțiunea Liberală”.

Total
0
Shares
Total
0
Share