Politică

Activist al Platformei DA îl atacă frontal pe Băsescu: „Când persoane compromise crează partide unioniste, acest lucru nu trebuie aplaudat, ci CONDAMNAT”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dinu Plângău, un tânăr activist al Platformei DA, a criticat dur crearea noului partid politic a cărui președinte de onoare a fost votat fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Într-o postare pe facebook, Plângău a scris că trăiește un deja vu, iar toți cei care au făcut politică şi s-au compromis se transformă deodată în cei mai mari promotori ai Unirii, „unicii” promotori ai unirii, ai integrării europene, etc. În viziunea lui Plângău, „unirea” se transformă într-un fel de pedeapsă pentru cei care au fost obraznici sau care s-au compromis.

Mai mult decât atât, activistul Platformei DA a scris că apariţia Partidului Unității Naționale (PUN) nu afectează deloc poziţiile pro-ruse în Republica Moldova, ci dimpotrivă, Dodon va putea doar să-şi întărească poziţiile ca critic al mişcării unioniste şi apărător al independenţei.

Apariția pe scena politică moldovenească a lui Traian Băsescu și a Partidului Unității Naționale, reprezintă în viziunea mai multor comentatori politici, un mare pericol pentru existența Platformei DA ca și partid politic, cotat de cele mai recente sondaje de opinie la circa 3% din intenția de vot a cetățenilor.

În postarea sa însă, activistul Platformei DA a scris că PUN va „fura” doar câteva mii de voturi de la PAS şi Platforma DA şi indiferent de sistemul electoral nu are nici o şansă să acceadă în Parlament.

loading...

Comments are closed.