Alte știri

Actorul Boris Bechet este omagiat! Împlinește azi 65 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Meşterul Manole împlineşte astăzi 65 de ani. Actorul şi regizorul moldovean Boris Bechet, care a interpretat celebrul rol, şi-a început cariera la sfârşitul anilor ’70, la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Bălţi. Peste câţiva ani s-a lansat în cinematografie, unde s-a remarcat prin rolurile dramatice pe care le-a jucat.

Boris Bechet s-a născut în 1953, în satul Vadu-Leca, raionul Teleneşti. Este absolvent al Institutului de Arte din Chişinău. În anii 1977-1985, a jucat pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi, ulterior s-a mutat la Chişinău, unde a evoluat pe scena teatrului poetic, azi „Alexei Mateevici”. În 1983, Boris Bechet se lansează în cinematografie. Unul dintre personajele remarcabile pe care le-a interpretat la „Moldova-film” este meşterul Manole.

În 1986, Boris Bechet l-a interpretat pe maiorul Steblov din pelicula „Un pichet liniştit”. Un an mai târziu, a jucat în filmul „Corespondentul vostru special”.

Printre peliculele în care a mai jucat Boris Bechet se numără „Găseşte potcoava fericirii”, „Mioriţa”, „Cursa” şi „Troiţa”. Totuşi, un personaj de forţă rămâne a fi Strătan din filmul lui Valeriu Gagiu „Corbii prada n-o împart”. În 1991 devine artist emerit al poporului.

loading...

Comments are closed.