Adela Răileanu, deputat: Suspendarea licenței de emisie a șase posturi TV este o provocare și un atac mârșav împotriva democrației și stabilității sociale

“Suspendarea licenței de emisie a șase posturi TV este o provocare și un atac mârșav împotriva democrației și stabilității sociale”, este declarația Adelei Răileanu, deputat PSRM, după publicarea dispoziției CSE în baza căreia mai multe posturi TV de la Chișinău nu vor mai avea drept de emisie în perioada stării de urgență.

“Stai și te uiți și te ia groaza de ceea ce i se întâmplă acestui popor. E incredibil cu câtă sălbăticie idioții utili ai regimului anihilează ultimele zvâcniri ale democrației în această țară.

Teroarea juridică instituită de regimul PAS în ultima perioadă, a trecut azi la un alt nivel, mult mai devastator. Printr-o decizie arbitrară și absolut nemotivată, astăzi a fost interzisă emisia a șase posturi de televiziune. Șase domnilor! De azi înainte, spațiul informațional din țară este dominat doar de televiziunile controlate de regim.

Gata cu pluralismul, gata cu informarea echidistantă a publicului, gata cu accesul liber la informații din mai multe surse. Stingeți lumina și redenumiți statul în Absurdistan!

Voi face o paralelă istorică cu ”Legea puterilor de urgență” semnată în martie 1933 de către Hitler, care a oferit guvernului său putere nelimitată (stare excepțională) pe un termen de 4 ani. După asta a urmat lichidarea tuturor oponenților ideologici și politici ai guvernării naziste și au fost nimicite toate publicațiile și jurnaliștii critici. Toate s-au întâmplat sub lozinca ”împotriva trădării poporului german și intrigilor trădătorilor patriei.”

Sunt situații care seamănă ca două picături de apă. Sub pretextul ”protejării spațiului informațional național și prevenirii riscului de dezinformare” teroriștii juridici ai regimului au măsluit această decizie criminală. Se vede de la o poștă cine sunt beneficiarii acestui demers autoritar. Nu cetățenii, ci regimul va avea de câștigat în următoarea perioadă.

Însă până atunci, decizia criminală a acestor teroriști, face deja victime directe: aproape o mie de oameni, care muncesc la acest ȘASE televiziuni, rămân pe drumuri în mijlocul iernii. Mă declar solidară cu toți jurnaliștii și angajații acestor posturi de televiziune și condamn gestul inuman al acestor neadecvați. Ei nu s-au gândit nicio secundă că sude de familii vor fi condamnați la suferință.

Este o provocare și un atac mârșav împotriva democrației și stabilității sociale. Greu de crezut că această dramă se întâmplă poporului nostru și greu de prevăzut ce ar mai putea urma”, a declarat Răileanu.

La ședința de astăzi, Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat licența de emisie a șase servicii media audiovizuale de televiziune.

Astfel, în scopul protejării spațiului informațional național și prevenirii riscului de dezinformare prin răspândirea informațiilor false sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice, având la bază lista persoanelor fizice și juridice supuse sancțiunilor internaționale, precum și multiplele constatări ale Consiliului Audiovizualului pentru lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina, pe perioada stării de urgență a fost suspendată licența de emisie a șase servicii media audiovizuale de televiziune: Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share