Social

Adevărate bombe cu ceas pentru sănătate. Află ce produse trebuie să excluzi de pe masa de sărbătoare dacă nu vrei să te îmbolnăvești de cancer!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nu e masă de Crăciun fără carne afumată! Atenţie, însă: cârnaţii şi slănina ţinute la fum pot duce la apariţia cancerului. O spun chiar medicii, care atrag atenţia că substanţele toxice emanate din lemn sau cărbune ajung în farfurie şi apoi în sânge.

În ciuda avertizărilor din partea medicilor, majoritatea moldovenilor vin cu aceleași ritualuri în fiecare an. Mulți oameni nu văd o masă de sărbătoare fără bucatele lăsate la fum. Cârnații, slănina afumate în afumători special amenajate cu secrete din partea fiecărei gospodării sunt bucate care nu pot lipsi de pe masa de sărbătoare.

Chiar dacă se face afumarea doar cu lemne, exluzând plasticul sau orice alt element anorganic, medicii spun că indiferent de proveniența fumului, fie el din rumeguș, fag, cărbune sau altceva, este cancerigen.

Copiii pînă la 8 ani nu trebuie să consume deloc produse afumate, iar adulților medicii le recomandă să consume cât mai rar astfel de produse și în proporții mici.

Consumul excesiv de produse afumate poate duce la diverse boli precum îngreunarea digestiei, creșterea tensiunii arteriale sau chiar cancer la prostată și pancreas.

loading...

Comments are closed.