Alte știri

Adio, alocaţii dublate! PNL România atacă la CCR legea prin care creșteau alocațiile de la 1 august

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul român Ludovic Orban a anunţat luni, după şedinţa conducerii PNL că a decis să atace la Curtea Constituţională legea prin care au fost dublate alocaţiile. Mai precis, va fi atacată iniţiativa adoptată de Parlament care a eliminat amânarea dublării alocaţiilor până la 1 august. În schimb, premierul a precizat că îşi doreşte creşterea alocaţiilor, însă această creştere va fi făcută progresiv, scrie adevărul.ro

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Legea adoptată recent de Parlament, prin care este eliminată amânarea dublării alocaţiilor până la 1 august, va fi contestată de Guvern la Curtea Constituţională.

„Atacăm la CCR alocaţiile pentru că nu sunt precizate sursele de finanţare. Nu au practic posibilitatea efectivă de punere în aplicare. Guvernul va face această sesizare”, a mai declarat premierul Ludovic Orban.

Pe de altă parte, liderul PNL a declarat că va fi un grafic de creştere progresivă a acestora. „Sigur că ne dorim creşterea alocaţii, dar dublarea alocaţiilor este greu de susţinut financiar. Vom stabili un grafic de creştere progresivă a alocaţiilor astfel încât să reuşim creşterea aşa cum a fost votată dar nu din primul moment ci pentru o perioadă de timp”, a subliniat Ludovic Orban.

Amintim că PNL România este în află în parteneriate politice cu PAS și PPDA.

loading...

Comments are closed.