Adjunctul Procurorului General va fi verificat de Agenția Națională de Integritate

Procuratura Generală pe urmele lui Dodon, A pornit investigații pe tergiversarea eliberarii ostaticilor din Afganistan, pilotii moldoveni capturati de talibani, renato usatii rusia, eduard harujen justitie moldova

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a luat act de raportul lui procurorului generala adjunct Ruslan Popov, vizat în investigația jurnalistică realizată de anticorupție.md și a transmis materialele către Autoritatea Națională de Integritate pentru examinare conform competenței, relatează Unimedia.

Procurorul Ruslan Popov insistă asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei de locuit a familiei și automobilelor Hyundai Santa Fe ale lui și soției, nu-i aparțin lui, ci părinților, împreună cu familia fratelui, anumite contribuții având și socrii dumnealui, toate mijloacele financiare investite având proveniență legală, ce pot fi confirmate. Părinții nu au 100 de hectare, ci 20 ha de livadă. Mama acestuia a muncit și muncește de peste 15 ani în Italia, având venituri legale, acolo unde sunt stabiliți, de peste 10 ani cu traiul și fratele său, împreună cu familia, care au investit în afacerea respectivă mai multe proprietăți, inclusiv provenite din realizarea unor imobile.

Referitor la proprietățile acestuia, agonisite inclusiv de părinții soției: aceștia au locuit și muncit toată viața în Ucraina (Ismail), au avut o afacere în domeniul cultivării și comercializării legumelor, iar de mai bine de 5 ani au trecut cu traiul în Republica Moldova, la fiică, construindu-și o casă separată.

Ruslan Popov consideră că informațiile denigratoare ce atentează la onoarea dânsului și a familiei sunt regizate intenționat de către anumite persoane și grupuri de interese politice, economice și criminale, ca rezultat al activității lui profesionale în cadrul Procuraturii din ultima perioadă, care afectează confortul dânșilor și ar putea determina atragerea lor la răspundere, conform legii.

Ruslan Popov este unul din procurorii care au efectuat controalele la Procuratura Anticorupție și la Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale.

Potrivit anticoruptie.md, Ruslan Popov figurează în două dosare penale intentate în ultimii ani de Procuratura Anticorupție, potrivit unui document intern semnat de Viorel Morari. Ruslan Popov a fost subiectul mai multor investigații jurnalistice. El a condus, din 2010 până în ianuarie 2013, Direcţia control al urmăririi penale şi asistenţă metodică din cadrul Procuraturii Generale. Ulterior, Popov a fost promovat, fiind numit şef interimar al Procuraturii Anticorupţie. A fost suspendat din funcţia respectivă pentru scurt timp, după ce a fost pornit pe numele său un dosar penal pentru că nu a declarat, timp de aproape șapte ani, casa din Mileştii Mici.

Citește și: Ministerul Justiție salută opinia urgentă a Comisiei de la Veneția asupra amendamentelor la legea CSM

Total
0
Shares
Total
0
Share