Adjunctul Veronicăi Dragalin trebuie să plece din sistemul procuraturii, transmite Olesea Stamate

Veronica Dragalin, Vasile Plevan, Olesea Stamate

„Procedura Pre-vetting este riguroasă, dură, dar foarte importantă, iar noi am zis foarte clar, că în sistem trebuie să rămână doar oameni care nu au probleme de integritate”, este reacția șefei Comisiei Juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, la picarea testului de integritate de către Vasile Plevan, adjunctul Veronicăi Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, scrie ziua.md

Adjunctul Veronicăi Dragalin nu este un procuror integru, a stabilit Comisia Pre-Vetting

„Aș vrea să examinez decizia așa cum am făcut-o în majoritatea deciziilor emise de Comisa Pre-vetting, pur profesional vorbind, să văd constatările comisiei. Dar, evident, ca și constatare generală este că avem o situație proastă în sectorul justiției la capitolul integritate, deoarece și mulți candidați judecători, dar și mulți procurori nu au trecut această etapă de pre-vetting. Da, ea este una riguroasă, este una dură, dar este foarte importantă. Noi am zis foarte clar că în sistem trebuie să rămână doar oameni care nu au probleme de integritate”, a declarat pentru ZIUA.md Olesea Stamate.

Veronica Dragalin și adjunctul ei, fără integritate, sunt în vizită de lucru la Viena

Amintim că Vasile Plevan, șeful adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, condusă de Veronica Dragalin, a picat pre-vettingul și astfel a ratat șansa de a deveni membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Potrivit unui comunicat al comisiei de evaluare, el și procurorul Gheorghe Graur „nu întrunesc criteriile de integritate financiară și etică, și prin urmare, nu promovează procedura”.

Total
0
Shares
Total
0
Share