Adolescentul care și-a ucis prietenul minor pentru o consolă de jocuri riscă până la 12 ani și jumătate de închisoare

 
Procuratura raionului Orhei anunță despre finalizarea și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a unui adolescent din Orhei, care și-a ucis amicul minor pentru o consolă de jocuri Xbox.
Tragedia a avut loc pe 18 ianuarie 2020, în subsolul unei clădiri nefinisate din orașul Orhei, unde inculpatul, în vârstă de 14 ani, și-a ademenit amicul, cu doi ani mai mic decât el, l-a înjunghiat mortal cu un cuțit, după care i-a sustras din rucsac o consolă Xbox și a plecat, abandonând cadavrul victimei.
În dimineața următoare, inculpatul i-a povestit unui prieten despre cele săvârșite, rugându-l să procure doi saci pentru a ascunde cadavrul, după care a mers cu bunica la biserică. La scurt timp însă a fost reținut de procurori, iar ulterior arestat preventiv, până în prezent fiind în custodia statului.
Potrivit experților, inculpatul a înjunghiat victima de cel puțin 15 ori, iar fiind audiat de procurori și-a recunoscut vina.
Acesta a fost pus sub învinuire pentru două capete de acuzare, inclusiv ”tâlhărie” și ”omor intenționat”, iar dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă până la 12 ani și 6 luni închisoare. Potrivit legislației, aceasta este pedeapsa maxima la care poate fi condamnat un minor.
Total
0
Shares
Total
0
Share