Actualitate

Adunarea Generală a Procurilor s-a desfășurat la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a criticat activitatea Procuraturii Generale de până în prezent și le-a cerut procurorilor „să se rupă definitiv de trecut, însă să nu uite lecțiile”. 

Procurorii din Republica Moldova s-au întrunit, vineri 28 februarie, la Chișinău, în Adunarea Generală a Procurorilor. În discursul său, Alexandr Stoianoglo a enunțat regulile de bază pe care trebuie să le respecte procurorii. „Procuratura nu este locul unde poți face business; Monitorizarea modului de viață;  Responsabilitatea pentru starea corupției din Procuratură este pusă în sarcina procurorului șef”, a atenționat Stoianoglo.

De asemenea, acesta a spus că procurorii trebuie să învețe trei lecții din trecut, astfel încât erorile vechi să nu se mai repete. „Lecția numărul 1: Neimplicarea în procese politice. Lecția nr. 2: Activitatea Procuraturii trebuie să decurgă în strică conformitate cu legea; Lecția nr. 3: Urmărirea penală trebuie desfășurată în lumina prioritizării drepturilor fundamentale ale omului”, a enunțat oficialul.

Procurorul general a îndemnat procurorii să se rupă definitiv de trecut, dar să nu uite lecțiile. „A venit timpul să construim o altă Procuratură, în slujba oamenilor”, a concluzionat Stoianoglo.

Citește și: Noul ambasador al Japoniei în Republica Moldova a fost primit de către ministrul Ciocoi

loading...

Comments are closed.