Alte știri

Afacerea cu afine – investiția în agricultură care te poate face bogat în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fructele de pădure au reprezentat întotdeauna o delicatesă prețioasă pentru străini, dar și o posibilitate de a câștiga profit pentru producătorii autohtoni. Asumarea riscului și investirea în dezvoltarea unei afaceri cu pomușoare este răsplătită din plin, dacă reușești, la timp să te orientezi spre o cultură solicitată pe piață sau spre piețe noi.

Din acest punct de vedere, afinul este o una din aceste culturi – care merită a fi cultivată de fermieri, deoarece termenul de recuperare al investițiilor constituie 6 ani de la plantare sau 1 an de rod deplin al plantației.

Profitul cumulativ generat la cultivarea afinului constituie suma de peste 20 milioane lei pentru un ciclu de producere care poate dura 30 de ani şi este recomandat pentru cultivarea fermierilor care dispun de suprafețe mici şi care pot asigura condiții optimale pentru implementarea tehnologiilor moderne de cultivare ale acestei culturi.

În raionul Strășeni, la numai 60 km de Chișinău, fermierul Iurie Tarai este proprietarul unei suprafețe de 10 ha de afine, înființată cu 4 soiuri Duke, Bluecrop, Bluegold și Bregitta.

„Am înființat această plantație în anul 2014. În toamna anului curent o să fie 4 ani de la plantare. Deja am reușit să ne bucurăm de roadele obținute, mai mult ca atât avem și consumatori care știu unde ne pot găsi produsul. Afinele noastre sunt comercializate prin intermediul rețelelor de supermarkete din Chișinău”, a povestit producătorul.

Continuare pe Agrobiznes.md

loading...

Comments are closed.