Aflați într-o vizită de lucru la Moscova, liderii Partidului “Renaștere” au avut o întrevedere cu șeful Rosselkhoznadzor

Președintele Partidului ”Renaștere”, Natalia Parasca, precum și membrii Biroului Partidului Alexander Nesterovskchi, Iuri Vitneanski, Vasile Bolea și Alexandr Sukhodolski, au avut o întrevedere cu șeful Rosselkhoznadzor, Serghei Dankvert în timpul unei vizite de lucru la Moscova. Principalul subiect de discuție a fost problema cooperării reciproce între cele două țări în sectorul agricol.

Partidul ”Renaștere” notează că în prezent președintele Maia Sandu și PAS urmăresc o politică agresivă anti–rusă, al cărei rezultat este o dinamică negativă a cifrei de afaceri comerciale dintre Moldova și Federația Rusă.

Conform rezultatelor anului trecut, ponderea Rusiei în volumul total al exporturilor moldovenești a scăzut de la 4,39% la 3,56%. Principala dificultate pentru producătorii moldoveni o reprezintă problemele logistice.

La rândul său, șeful Rosselkhoznadzor, Serghei Dankvert, a menționat că cooperarea dintre Rusia și Moldova se poate dezvolta favorabil și eficient.

Participanții la întâlnire au reușit să convină asupra sprijinului părții ruse în intrarea producătorilor moldoveni în marile lanțuri de retail din Moscova, regiunea Moscovei, Sankt Petersburg și alte regiuni ale Federației Ruse pentru a rezolva problema vânzării produselor moldovenești. În plus, s-a ajuns la o înțelegere reciprocă cu privire la problema accesului fermierilor moldoveni la îngrășăminte și la Fondul de semințe al Rusiei la prețuri accesibile.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share