Actual

Agenda de colaborare cu Republica Federală Germania, discutată la MAEIE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de stat Gheorghe Leucă a avut o întrevedere de lucru cu Angela Ganninger, ambasadorul Germaniei la Chișinău. La întrevedere oficialii s-au referit la activitatea Alianței pentru Multilateralism, făcând referire și la cooperarea dintre Republica Moldova și Republica Federală Germania în cadrul organizațiilor internaționale și regionale.

A fost pus în discuție și Segmentul Înalt al celei de a 75-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care va avea loc la New York la sfârșitul lunii septembrie curent, inclusiv evenimentele conexe preconizate a se desfășura în marja acestuia.

De asemenea, în plan bilateral, Gheorghe Leucă a subliniat că Germania este un partener de încredere al Republicii Moldova, precum și a fost solicitat sprijinul autorităților de la Berlin pentru buna organizare și desfășurare a apropiatelor alegeri prezidențiale și examinată în context posibilitatea de constituire a secțiilor de votare suplimentare pe teritoriului acestei țări.

Citește și: Evoluțiile și prioritățile în dosarul transnistrean au fost discutate de vicepremierul Cristina Lesnic cu Ambasadorul Marii Britanii

loading...

Comments are closed.