Alte știri

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică: Nu există nici o legătură între COVID-19 și tehnologia 5G

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) dezminte informaţiile apărute în spaţiul public care ar insinua o legătură între implementarea noii generaţii de tehnologii 5G şi evoluţia pandemiei COVID-19, deoarece nu există nicio dovadă în acest sens.

Potrivit unui comunicat emis de ANSP, evoluţia pandemiei este total independentă de tehnologia 5G, iar afirmaţiile şi postările distribuite pe reţelele de socializare privind presupusa legătură între COVID-19 şi tehnologia 5G reprezintă o dezinformare cu scopul de a menţine o stare de confuzie şi panică, care este dăunătoare şi se răspândeşte la fel de repede ca noul coronavirus.

Noul coronavirus se transmite de la o persoană la alta prin secreţii ale aparatului respirator, prin strănut, tuse sau expiraţie. Tehnologia 5G se bazează pe frecvenţa radio şi nu creează viruşi. Îngrijorările specialiştilor privind afectarea sănătăţii de utilizarea reţelelor mobile se referă, în general, la radiaţii şi nu au nicio legătură cu infecţia COVID-19.

loading...

Comments are closed.