Actual

Agenții unei companii imobiliare ar fi fost impuși să strângă mită pentru un ofițer al CNA

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenții companiei imobiliare „Romanescu&Co” susțin că ar fi fost impuși să strângă mită pentru un ofițer al CNA. Această informație a fost expediată instituțiilor mass-media prin intermediul unui comunicat de presă:

”Stimați reprezentanți ai mass-media, suntem agenți de vânzare ai companiei „Romanescu&Co” ce am fost puși într-o situație dificilă de conducerea companiei.

La finele lunii decembrie 2021, compania „Romanescu&Co”, a fost supusă unor controale din partea anchetatorilor CNA pentru faptul urgentării obținerii mai rapide a actelor de la Cadastru prin intermediul lui Vadim V., în schimbul unor remunerări financiare, așa cum de fapt ne-a explicat administrația companiei că ar fi procedura.

Astfel, după încălcările depistate, administrația ne-a cerut suma de câte 2.000 euro pentru „rezolvarea problemei cu anchetatorii CNA”, deoarece ar fi ajuns la în o înțelegere cu un oarecare angajat al centrului anticorupție „Crudu” . Iar pentru rezolvarea dosarului, ar fi necesară suma de 20-30 mii euro.

Chiar dacă ne-a asigurat că astfel este procedura de lucru cu reprezentanții Cadastrului pentru a urgenta obținerea mai rapidă a actelor necesare, acum suntem impuși să dăm banii până la sfârșitul săptămânii curente, în caz contrar, administrația ne-a anunțat că vor fi luați din comisioanele pe care le vom obține”, susțin aceștia.

Contactați pentru o reacție, reprezentanții conducerii Agenției imobiliare „Romanescu&Co” au calificat informația ca fiind o aberație.

„Cei care susțin că au fost somați de superiorul lor să colecteze bani pentru CNA, să vină și să-l denunțe. Pentru a asigura imparțialitatea anchetei, dat fiind faptul că ar fi vizat un angajat al CNA, aceștia se pot adresa la Procuratura Anticorupție”, este reacția CNA la comunicatul angajaților „Romanescu&Co”.

Potrivit CNA, mai multe persoane au fost documentate, pe parcursul lunilor septembrie-octombrie 2021, de CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuite de organizarea unei scheme infracționale, prin intermediul căreia obțineau venituri ilicite. Este vorba despre angajați ai oficiilor cadastrale din cadrul Agenției Servicii Publice, brokeri imobiliari și ipotecari, persoane fizice și juridice, care, în complicitate cu un fost agent imobiliar facilitau procedura de obținere a actelor cadastrale.

Zece din cele paisprezece persoane, reținute de CNA și procurori în mai multe dosare de corupție pentru implicare în schema infracțională de eliberare a actelor cadastrale, și-au recunosc vinovăția. Acestea au colaborat cu anchetatorii și urmau să fie cercetați în stare de libertate. La situația din 21 decembrie 2021, alte patru persoane se aflau în izolatorul CNA pentru adieri în fața procurorilor în vederea luării unei decizii cu privire la solicitarea mandatelor de arestare pe numele acestora. Printre cei reținuți se afla și organizatorul schemei.

Pentru ziua de joi, 23 decembrie 2021, mai mulți angajați din cadrul Agenției Servicii Publice au fost citați de CNA și procurorii anticorupție pentru a fi audiați în dosarele, pornite pe fapte de corupție la eliberarea actelor cadastrale.

loading...

Comments are closed.