Agricultorii, care au avut de suferit în urma furtunii, vor primi ajutor din partea statului

Agricultorii, ale căror terenuri agricole au fost compromise de ploile torențiale, vor primi ajutor din partea statului după prezentarea rapoartelor finale de către Comisiile Situațiilor Excepționale. Declarația a fost făcută de ministrul Agriculturii Vladimir Bolea pentru Radio Moldova. Totodată, oficialul a mai spus că numărul fermierilor care își asigură culturile agricole este în creștere de la an la an, scrie Moldova1.md

„Se datorează și proceselor de subvenționare, adică noi plătim 70% din polița de asigurare și marea majoritate a crescătorilor de mere din horticultură, culturi multe anuale au asigurate suprafețele sale. Ușor-ușor, agricultorii trec la normalitate. Să știți că eu am ferma convingeri că agricultorii ar fi trecut mult mai rapid la asigurări. Pentru că toți conștientizează că e mult mai ușor de lucrat. Dacă în toți acești 30 de în Republica Moldova, se dezvolta un sistem de asigurare veritabil”, a declarat Vladimir Bolea.

Amintim că, marți seara furtuna și ploile abundente au făcut ravagii în mai multe raioane ale țării. Din cauza vântului puternic au fost deteriorate mai multe acoperișuri ale clădirilor, au fost doborâți copaci, blocate drumuri și trasee naționale. De asemenea au fost avariate rețele de înaltă tensiune, fiind deconectate zeci de localități de la curentul electric. Pentru înlăturarea consecințelor, au fost antrenați circa 200 de angajați ai IGSU.

Totodată, în cadrul ședinței de Guvernului, Dorin Recean a declarat că Comisia Situații Excepționale urmează să aprobe distribuirea din rezervele de stat a tot ce e necesar celor care au avut de suferit în urma ploilor puternice.

Total
0
Shares
Total
0
Share