Economic

AIPA a achitat peste 120 de milioane de lei producătorilor moldoveni care au solicitat subvenții. Iată ce s-a făcut cu banii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță că, începând cu 1 februarie 2018 și până în prezent, a autorizat spre plată peste 120 milioane lei pentru un număr total de 1017 dosare. Cele mai active raioane fiind: Cahul și Edine, scrie agrobiznes.md.

Totodată, cele mai solicitate măsuri din partea producătorilor agricoli rămân a fi pentru procurarea tehnicii și utilajului agricol convențional, respectiv, construcția caselor de ambalare, frigidere de păstrare a fructelor, strugurilor și legumelor.

De menționat că, începând cu 1 iulie curent, AIPA  a început Campania de recepționare a dosarelor de acordare a subvențiilor în avans, oferite tinerilor și femeilor fermieri, interesați de lansarea și dezvoltarea unei afaceri în sectorul agricol. Statul va contribui cu 65% din valoarea totală a proiectului propus, iar 35% va constitui contribuția proprie. Vor fi acceptate doar proiectele cu valoare totală ce nu vor depăși un milion de lei.

Reamintim că, valoarea totală a Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) pentru anul 2018, constituie 900 mil. lei, dintre care suma disponibilă pentru anul  curent, aferent subvențiilor în avans, constituie 45 mil. lei.

loading...

Comments are closed.