AIPA: În acest an, agricultorii moldoveni care inițiază o afacere vor putea primi bani de la stat în avans!

agricultura moldova, productie de agricultura, ministerul agriculturii,biroul de statistica

Cetățenii moldoveni care își doresc să dezvolte afaceri în domeniu agricol vor putea primi fondurile necesare în avans. Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a lansat o nouă etapă de recepţionare a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru anul 2019.

Banii vor putea fi utilizați pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă, dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare, producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat, dar și pentru înființarea plantațiilor multianuale.

Subvențiile în avans vor fi acordate în baza proiectelor investiționale depuse de tinerii și femeile fermier care desfășoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar. Valoarea totală a proiectului propus nu trebuie să depășească un milion de lei. De menționat că 65 la sută din mărimea cheltuielilor prevăzute în proiect vor fi acoperite de stat, iar alte 35 la sută vor fi investite de autorul ideii.
 
Anul trecut 21 de fermieri debutanți au depus actele și au solicitat subvenții în valoare de peste 12 milioane de lei. Pentru acordarea plăților în avans pentru proiectele start-up, din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural vor fi alocate anual cel puțin 5%, iar în anul curent această sumă constituie 45 milioane de lei.
 
Agricultorii din Moldova vor putea depune dosarele la AIPA până la 9 iulie 2019. 
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share