Alte știri

Ajutorul sanitar donat de România nu va fi impozitat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bunurile oferite cu titlu de donaţie pentru necesităţile instituţiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova nu vor fi supuse taxelor pentru procedurile vamale şi T.V.A.

De asemenea, vor fi scutite de impozite donațiile oferite de către guvernul Austriei. O dispoziție în acest sens a fost publicată de Comisia pentru Situații Excepționale în data de 7 mai.

Potrivit documentului, bunurile oferite de guvernul României cu titlu de donaţie pentru necesităţile instituţiilor medico-sanitare publice din Republica Moldova vor fi recepționate de Instituţia MedicoSanitară Publică Spitalul Clinic Republican „Timofei Moşneaga”.

Ulterior, echipamentele a căror valoare ajunge la 3,5 mln euro urmează a fi distribuite instituţiilor medico-sanitare publice, conform Dispoziţiei Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

La fel, bunurile materiale (mănuşi dezinfectant pentru mîini şi pături), oferite cu titlu de donaţie de către Republica Austria pentru necesităţile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne vor fi scutite de taxe și impozite.

Citește și: O adolescentă care droga și exploata sexual alte minore a fost reținută și plasată în arest

loading...

Comments are closed.