Alte știri

Al doilea complice la răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, în arest pentru 30 de zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis solicitarea procurorilor PCCOCS privind aplicarea arestului preventiv, pentru un termen de 30 de zile, pe numele celui de-al doilea complice la răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, scrie replicamedia.md

Informația a fost confirmată pentru de către purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur.

Amintim că în dimineața zilei de astăzi, 11 mai, PG a anunțat că a fost reținut un alt complice în cazul răpirii fostului judecător din Ucraina, Nicolae Ceaus. Bărbatul are vârsta de 30 de ani și a fost încătușat la intrarea în țară. La data de 10 mai 2021, procurorii l-au pus sub învinuire pentru asigurarea și organizarea activității grupului de persoane care nemijlocit au realizat răpirea cetățeanului ucrainean.

Potrivit legii penale, fapta de care bărbatul reținut este învinuit se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 6 la 10 ani.

Ex-judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus, a fost răpit din centrul capitalei, în data de 3 aprilie. Presa de la Chișinău a scris că Ceaus a fost transportat în Ucraina în portbagajul unui automobil, care aparține ambasadei Ucrainei în Republica Moldova. Ministrul în exercițiu al Internelor, Pavel Voicu, a declarat anterior că doar o persoană a fost reținută în cazul răpirii judecătorului ucrainean.

Potrivit lui Voicu, sunt suficiente probe, indicii, că această crimă a fost comisă de către cetățeni străini, care au traversat frontiera în Ucraina.

loading...

Comments are closed.