Alte știri

Ex-ministrul Sănătății Ala Nemerenco deține o diplomă de master falsă? Dezvăluirile colegilor de grupă ai acesteia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consilierul Maiei Sandu pe probleme de Sănătate, Ala Nemerenco, are diplomă de studii, deși nu a fost la ore și nici nu s-a regăsit pe lista de studenți. Despre aceasta scrie bloggerul Eugeniu Luchianiuc, care a făcut o mică investigație, relatează Subiectulzilei.md. Bloggerul spune că președintele nou-ales Maia Sandu nu se deosebește de predecesorii săi, pentru că „și-a luat consilieri care mai de care. Majoritatea din ei au căzut din stejar. Unii chiar au stat la începuturile PLDM dar s-au făcut că au uitat”.

„Cea mai dragă mie îmi e doamna Nemerenco, prietenă de o viață cu cel care crede că a educat generații de medici dar, dacă să ne uităm mai adânc, a ajutat la distrugerea sistemului medical. E vorba de rectorul USMF, exRectorul, acum are funcție de merit acolo”, spune Luchianiuc.

Bloggerul susține că grație prieteniei dintre doamna Nemerenco și Ion Ababii, actualul consilier al Maiei Sandu are studii de master. „Cum studii, are diplomă de master or la cursuri ea nu a umblat deloc în cei doi ani. Asta o confirmă cel puțin 4 masteranzi ai Școlii de Management în Sănătate a Publică a USMF (ȘMSF)”, mai spune bloggerul.

Eugeniu Luchianiuc a analizat 2 CV-uri ale doamnei Neremenco (unul de pe parlament.md și altul de pe site-ul Școlii de Management). În unul din ele consiliera Maiei Sandu indică faptul că are diplomă de master făcând studii între 2006 și 2007 iar în alt CV indică anii 2005-2007. Totodată, analizând datele de pe site-urile instituției de învățământ despre aceste promoții, bloggerul constată că numele Alei Nemerenco acolo nu se regăsește.

„Eu mi-am permis și am vorbit cu 4 „colegi” virtuali de-ai ei de la master. Toți confirmă că la ore nu a fost și nu a făcut parte din grupa lor”, scrie Luchianiuc.

Redacția Telegraph.md a contactat atât Școala de Management în Sănătate a Publică a USMF, cât și pe Ala Nemerenco, pentru a obține reacții sau comentarii în legătură cu acest subiect, dar până la ora actuală nu am primit niciun răspuns.

loading...

Comments are closed.