Social

Alarmant! Greșeala pe care părinții o fac atunci când copiii au varicelă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Varicela este considerată o boala infecto-contagioasă comună, însă greșeala pe care părinții o fac atunci când copiii lor au varicelă poate fi fatală.

Este interzisă administrarea de Ibuprofen în tratarea varicelei, fapt, semnalat de o mămică din Marea Britanie al cărei băiețel a făcut septicemie din cauza acestui antiinflamator.

În postarea sa de pe Facebook, Hayley Lyons a spus: „Pentru că a început o nouă epidemie de varicelă, așa că vreau să le reamintesc părinților să nu le dea copiilor lor ibuprofen. Patru doctori diferiți de la spitalul nostru local l-au prescris pentru Lewis, deoarece nu reușeam să-i scădem temperatura.”

Acest tip de medicament este un antiinflamator, care poate interfera cu varicela, făcând erupția să pătrundă mai adânc în țesutul pielii. Am aflat lucrul acest doar când am mers cu Lewis la Alder Hey (n.red.: un spital mai mare din aceeași zonă în care locuiesc Hayley și fiul său), deoarece medicii de la spitalul nostru îl trimiteau acasă spunând că este doar varicelă. El a făcut septicemie și a fost internat la Alder Hey”, a scris aceasta.

Astăzi, boala ajunge în prim-plan, odată cu cazul fetiței de numai un an jumate diagnosticate cu varicelă, care a murit într-un spital din Satu Mare, readuce în discuție complicațiile unei ”banale” boli ale copilăriei.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, Constantin Demian, a declarat, joi, pentru Mediafax, că medicii au decis trimiterea fetiţei la UPU Cluj-Napoca, dar starea acesteia s-a înrăutăţit şi a murit.

”La UPU Satu Mare a fost adusă, miercuri seara, o fetiţă de un an şi jumătate din localitatea Stâna, cu suspiciune de varicelă şi febră 39 de grade, iar pediatrul a considerat că nu se impune internarea. Fetiţa a rămas într-un salon provizoriu peste o oră, după care mama a solicitat să plece acasă. Joi dimineaţă a revenit cu copilul. Fetiţa a fost consultată de un pediatru de la Infecţioase care a constatat apariţia unor pete pe corp, menţionând că se impune transferul la UPU Cluj-Napoca”, a spus Demian.

Anchetatorii vor stabili cauzele exacte care au dus la decesul copilei și în ce măsură se vorbește despre o culpă medicală.

loading...

Comments are closed.