Politic

Albania va veni cu recomandări pentru o implementare mai eficientă a mecanismului de vetting în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, a avut astăzi, la Tirana, o întrevedere în format extins cu omologul său albanez, Ulsi Manja. În urma discuțiilor, Albania s-a oferit să împărtășească cu Moldova lecțiile învățate în perioada implementării mecanismului de vetting și va veni cu recomandări pentru o implementare mai eficientă, care să dea rezultate.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Principalul subiect al discuției a fost implementarea mecanismului de vetting în rândul judecătorilor și procurorilor în Albania. Pentru că Republica Moldova este la etapa de implementare a mecanismului de pre-vetting și de elaborare a cadrului legal privind vettingul, i-am spus domnului Manja că suntem interesați să aflăm mai multe despre implementarea mecanismului de vetting, instituțiile implicate și accesul la informații, provocările întâlnite și lecțiile învățate pe care le pot împărtăși cu noi, dar și care sunt rezultatele obținute și percepția cetățenilor după evaluarea judecătorilor și procurorilor.

În cadrul discuției, a fost reiterat că țara noastră are o agendă ambițioasă de reformă pentru sectorul justiției, având ca obiectiv principal lupta împotriva corupției și instaurarea statului de drept. Iar evaluarea integrității și eliberarea din sistem a judecătorilor și procurorilor corupți și cu probleme de integritate este una dintre reformele majore, așteptată de noi toți.

Ministrul Justiției din Albania ne-a dat asigurări că va continua să împărtășească cu noi lecțiile învățate în perioada implementării mecanismului de vetting și va veni cu recomandări pentru o implementare mai eficientă, care să dea rezultate.

I-am mulțumit domnului Manja și colegilor dumnealui pentru deschidere și suport”, a declarat Litvinenco.

loading...

Comments are closed.