Alte știri

Albia râului Bâc va fi reconstruită, pentru a preveni inundațiile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău va comanda realizarea unui studiu de fezabilitate pentru reconstrucția albiei râului Bâc și prevenirea inundațiilor provocate de acesta, transmite MOLDPRES.

Consiliul Municipal Chișinău a votat, în cadrul ședinței de astăzi, cu 36 de voturi pentru, un Acord de prefinanțare între Primăria municipiului Chișinău și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care ține de finanțarea studiului de fezabilitate referitor la râul Bâc.

Consilierul primarului general, Ala Mârza, a spus aleșilor locali că acest studiu va oferi municipalității soluții concrete pentru prevenirea inundațiilor. „În acest moment nu există nici un studiu de fezabilitate dedicat râului Bâc. Analiza va oferi municipalității posibilitatea de a găsi soluții la problemele concrete provocate de râu”, a declarat Mârza.

Studiul de fezabilitate va fi realizat pentru cei 19 km ai afluentului care trec prin municipiul Chișinău și va fi gata în luna decembrie 2021. Împrumutul acordat de instituția financiar-bancară este în valoare de aproximativ un milion de euro.

O clauză existentă în Acordul de prefinanțare dintre Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și municipalitatea Chișinău obligă administrația publică locală să acceseze resursele BERD pentru implementarea soluțiilor prezente în acest studiu de fezabilitate.

loading...

Comments are closed.