Alte știri

Alegătorii moldoveni din Irlanda riscă să nu poată vota pe 1 noiembrie. Anunțul făcut de Ambasada Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenii moldoveni aflați în Irlanda riscă să nu poate vota pe 1 noiembrie, la alegerile șefului statului. Aceasta pentru că Irlanda a stabilit resctricții dure în lupta cu pandemia de COVID-19. Despre aceasta a anunțat Ambasada Republicii Moldova în Irlanda, dar și Ministerul Afacerilor Externe, transmite Telegraph.md, cu referire la TV8.md

Aseară, Ambasada Irlandei au anunțat că și ieri au comunicat și cooperat intens cu autoritățile irlandeze și ale Republicii Moldova la subiectul organizării alegerilor prezidențiale pe teritoriul Irlandei pe data de 1 noiembrie 2020. „Pe parcursul zilei de azi un șir de autorități irlandeze relevante, în comun, în continuare au evaluat riscurile asociate organizării scrutinului electoral”, anunță misiunea diplomatică.

Totuși, Ambasada a anunțat că nu are deocamdată un răspuns.

Pe 20 octombrie autoritățile irlandeze au emis alertă de sănătate publică COVID 19, restricții nivelul 5. Guvernul Irlandei a decis că începând cu miezul nopții, miercuri, 21 octombrie, întreaga Irlanda va fi plasată la Nivelul 5. Restricțiile vor rămâne în vigoare pentru o perioadă de 6 săptămâni.

Ion Ceban: La primăria Chișinău nu se face politică, iar implicarea mea în campania electorală este o decizie proprie

loading...

Comments are closed.