Alte știri

Alegeri Locale Generale Turul II: Ziua tăcerii! Ce le este interzis candidaților să facă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi este „ziua tăcerii”. Astfel, concurenților electorali pentru tutul doi al alegerilor locale generale le este interzis să facă agitație electorală, anunță Realitatea.MD

Potrivit legislației, agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei. În aceste zile nu se permite desfăşurarea/reflectarea activităţilor/materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă, de la 15 la 30 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei fizice, şi cu amendă de la 35 la 50 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau candidatului electoral.

Amintim că duminică, 3 noiembrie, în Republica Moldova va avea loc turul doi pentru alegerile locale generale, în cadrul căruia ar urma să fie suplinite 384 de mandate de primar. În fiecare dintre aceste localități, cetățenii vor trebui să aleagă între doi candidați.

 

loading...

Comments are closed.