Aleksandr Lukașenko va efectua o vizită de lucru în Federația Rusă unde se va întâlni cu Vladimir Putin

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, efectuează o vizită de lucru de două zile în Rusia în cadrul căreia se va întâlni cu şeful Kremlinului, Vladimir Putin, scrie Agerpres.ro

Cei doi şefi de stat vor aborda chestiuni bilaterale, în special acordurile la care s-a ajuns în timpul şedinţei Consiliului Suprem al Uniunii de Stat Rusia-Belarus din ianuarie anul trecut de la Sankt Petersburg, potrivit Kremlinului.

Putin îl va primi pe omologul său la Moscova, prilej cu care vor discuta despre situaţia regională şi internaţională şi despre “necesitatea coordonării paşilor în faţa provocărilor şi ameninţărilor, cu referire la Ucraina şi NATO”, a mai anunţat preşedinţia rusă.

Vineri, Lukaşenko şi Putin vor participa la o serie de evenimente dedicate Zilei Cosmonautului şi vor trece în revistă cooperarea în domeniul spaţial, după zborul recent în spaţiu al primei femei cosmonaut din Belarus.

Aceasta este prima întâlnire de la realegerea lui Putin, la mijlocul lunii martie, într-un scrutin prezidenţial considerat fraudulos de opoziţie şi după ce însuşi Lukaşenko a anunţat că va candida pentru un nou mandat în 2025.

Putin este la putere din 2000, în timp ce Lukaşenko a devenit preşedintele fostei republici sovietice în 1994, la trei ani după căderea URSS.

Total
0
Shares
Total
0
Share