Aleksei Navalnîi, somat să revină urgent în Rusia

Aleksei Navalnîi a fost somat de autoritățile ruse să revină în țară imediat, pentru a evita să meargă în închisoare. Mai exact, serviciul rus al penitenciarelor afirmă că Aleksei Navalnîi încalcă termenii unei sentinţe de condamnare la închisoare cu suspendare, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

Aleksei Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare într-un caz din 2014, pe care disidentul îl consideră motivat politic. Un termen al controlui judiciar expiră pe 30 decembrie, iar Navalnîi ar trebui să se prezinte la o secţie judiciară marți dimineață, în 29 decembrie.

Opozantul Kremlinului se află în Germania și a confirmat că a primit somația de la autoritățile ruse. Purtătoarea sa de cuvânt a afirmat însă că este imposibil ca acesta să ajungă la Moscova până marți dimineață, așa cum solicită serviciul rus al penitenciarelor.

Aleksei Navalnîi, căruia la 20 august i s-a făcut rău la bordul unui avion cu care zbura între Tomsk şi Moscova, a fost transferat ulterior la un spital din Germania unde s-a confirmat otrăvirea cu Noviciok. El susţine că a fost otrăvit la ordinele Kremlinului, dar autorităţile ruse au negat în mod repetat orice implicare.

Totuși, în urmă cu câteva zile, o apropiată a acestuia, avocata Liubov Sobol, a fost ridicată de la domiciliul ei din Moscova şi dusă pentru a fi anchetată.

Citește și: Virusul mutant face ravagii: Record absolut de infectări în Marea Britanie. Belgia se gândește să-și schimbe strategia de vaccinare

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share