Alertă de decese! Ministerul Sănătății cere înăsprirea pedepselor pentru părinții din Moldova care nu vor să-și vaccineze copiii

Ministerul Sănătății cere înăsprirea pedepselor pentru părinții care nu vor să-și vaccineze copii, guvernul filip, rujeola, republica moldova

Ministerul Sănătății cere înăsprirea pedepselor pentru părinții care nu vor să-și vaccineze copiii. Propunerea a fost enunţată de secretarul de stat Aliona Serbulenco în cadrul unor audieri organizate de comisia parlamentară pentru sănătate pe subiectul infecției de rujeolă, transmite publika.md.

“Noi vorbim despre necesitatea de a înăspri un pic legislația în Republica Moldova. Părinții care nu-și vaccinează copii în mai multe state sunt penalizați începând cu 500 de euro”, a spus secretarul de stat în domeniul sănătății, Aleona Serbulenco.

“Părinţii trebuie să ţină cont de faptul că copii nu le aparţin lor, feudalismul s-a terminat demult. Părinţii exercită drepturi părinteşti şi de fiecare dată când adoptă o decizie trebuie să pornească din interesul superior al copilului”, a spus secretarul de stat la Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu.

“Noi am primit această propunere. Vom analiza care sunt propunerile, amendamentele, legile care pot fi îmbunătățite”, a spus președintele comsiei Protecție Socială, Sănătate și Familie, Valentina Buliga.

Autoritățile susţin că cea mai bună metodă de a evita un focar de rujeolă este informarea corectă a populației despre siguranța vaccinului. Un bun exemplu în acest sens este comunitatea romă din țară, care iniţial era mai reticentă.

În prezent, peste 3.000 de copii din Moldova nu au fost admiși la școală din motiv că nu sunt vaccinați. Numărul cazurilor de îmbolnăvire a ajuns la 282. Cele mai afectate regiuni sunt raioanele Ceadâr-Lunga şi Vulcănești din Găgăuzia şi Ungheni și Taraclia. Și în țarile vecine, România și Ucraina, situația este la fel de complicată, zeci de copii nevaccinați n-au mai putut fi salvați de medici și și-au pierdut viața.

Total
0
Shares
Total
0
Share