Alte știri

Alertă în România! În rândul populației se răspândește un virus periculos

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un nou virus periculos se răspândește în România. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, această boală poate fi tratată cu succes în cazul majorității pacienților, dar este foarte periculoasă pentru femeile însărcinate. Este vorba de un nou virus hepatic, care provoacă apariției hepatitei E, transmite unica.md.

Cauzele apariției acestui tip de hepatită sunt igiena precară și carnea de porc neprocesată termic. De la începutul acestui an, în țara vecină au fost patru persoane au fost infectate. „Este un virus cu transmitere prin circuit pe cale orală. Și pentru asta vreau să atrag atenția cum se folosesc grupurile sanitare. Dacă folosești mâna dreaptă pentru a te șterge, deschizi robinetul cu mâna stângă, astfel lași pe robinet ce ai luat de acolo. Acest virus așa se transmite”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș din România.

 
„Acces la teste e limitat și mare atenție la consumul de carne de porc neprocesată termic, uscată, acesta este bazinul prin care se răspândește”, a subliniat medicul primar în gastroenterologie Liliana Gheorghe.
 
Ministerul Sănătății din România, împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii au lansat un plan naţional pentru controlul hepatitelor virale în România. „Scopul este de aminimiza amploarea hepatitei virale prin reducerea transmiterii, reducerea morbidității și mortalității, asigură accesul la serviciul de prevenție, testare, îngrijire și tratament”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea. „Acest program asta aduce, dă posibilitatea oricărui pacient să se diagnosticheze și să se trateze. Trebuie să terminăm cu prosteala asta că vaccinurile nu sunt bune, că ne fac rău. Virusul hepatic B deocamdată nu putem să îl vindecăm, dar putem să îl ținem sub control și putem preveni infecția”, a subliniat Adrian Streinu-Cercel.
 
În Europa, 4,7 milioane de oameni sunt infectaţi cu hepatita B şi 3,9 milioane cu virusul hepatitei C. 
loading...

Comments are closed.