ALERTĂ METEO // Cod galben de pericol de incendiu și caniculă. Temperaturile se vor ridica până la 34 grade

 

Autoritățile emise Codul galben pentru pericol de incendiu și caniculă în zonele vizate în perioada 19-26 iunie 2023, informează telegraph.md

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în această perioadă se menține un pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural în zonele afectate.

Având în vedere evoluția fenomenelor, SHS a anunțat că va actualiza constant acest mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare. Este important ca locuitorii din zonele vizate să fie precauți și să respecte măsurile de prevenire și protecție împotriva incendiilor.

De asemenea, a fost emisă o atenționare de caniculă pentru intervalul 23-24 iunie 2023. Pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33°C și +34°C. Este recomandat să se ia măsuri de protecție împotriva căldurii excesive, să se evite expunerea prelungită la soare și să se consume suficiente lichide pentru a preveni deshidratarea.

Autoritățile recomandă cetățenilor să fie informați și să urmărească cu atenție actualizările emise de SHS pentru a fi la curent cu evoluția fenomenelor meteorologice și pentru a se proteja corespunzător.

Total
0
Shares
Total
0
Share