Alertă meteorologică de caniculă. IGSU vine cu recomandări

Сonform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, temperatura maximă a aerului în perioada 03-06 august va atinge valori termice de +33+35°C, iar în sudul țării între +36..+38°C.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu recomandări pentru cetățeni, în vederea reducerii riscurilor pentru sănătate pe timp de caniculă. Oamenii sunt îndemnați să stea la umbră, evitând expunerea îndelungată la razele directe ale soarelui.

Dacă ieșirea din casă este inevitabilă, atunci se recomandă utilizarea mijloacelor de protecție solară și hainelor lejere de culori deschise. Totodată, pentru o hidratare corespunzătoare, salvatorii îndeamnă oamenii să consume suficientă apă pe parcursul zilei. De asemenea, cei care au în grijă copii, vârstnicii și persoane cu boli cronice sunt rugați să-i protejeze de efectele caniculei.

Totodată, pompierii avertizează că în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, riscul producerii incendiilor de vegetație este mai mare.

Astfel, în vederea prevenirii incendiilor de vegetație, care pot afecta suprafețe extinse, cetățenii sunt rugați să evite utilizarea focului deschis, în preajma lanurilor, spațiilor forestiere și locurilor de agrement.

Mai mult, maturii sunt îndemnați să supravegheze strict minorii și să nu le permită jocul cu focul în preajma caselor de locuit, dar și spațiilor deschise.
În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share