Alte știri

Alertă naţională pentru poliţia suedeză. Risc crescut de atentat terorist

Pinterest LinkedIn Tumblr

Suedia a anunţat vineri alertă naţională pentru forţele de poliţie, după o serie de atacuri ale unor militanţi în Europa. Nivelul de ameninţare la adresa ţării rămâne 3, pe o scară de la 1 la 5, corespunzător unui pericol crescut de atac.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Scopul este, printre altele, ca poliţia să poată reacţiona rapid în cazul unui atac terrorist”, precizează un comunicat al poliţiei.

”Prin declararea unei alerte naţionale, obţinem o organizare mai flexibilă, care poate atât să prevină un atac, cât şi să reacţioneze rapid în cazul unui eveniment”, a explicat în acelaşi document Stefan Hector, şeful operaţiunilor în cadrul Departamentului Operaţiunilor Naţionale.

Alerta poate însemna că vor fi prezenţi mai mulţi poliţişti în anumite locuri, mai arată comunicatul.

În caz de alertă naţională, poliţia poate de asemenea să înfiinţeze forţe speciale în afara structurii organizatorice normale şi poate interveni în caz de ameninţări la nivel naţional, cum ar fi terorismul sau dezastrele naturale, precum şi la nivel local, la evenimente cum ar fi meciurile de fotbal sau al vizitele de stat.

Ziarul regional Sydsvenskan a scris că poliţia a luat măsura respectivă ca reacţie la o ameninţare concretă pentru ţară.

Poliţia a refuzat să dea alte detalii şi nu le-a cerut cetăţenilor să evite anumite locuri.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.