Economic

Alertă pe piața valutară! Ce se va întâmpla cu leul moldovenesc în raport cu valutele străine?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dolarul american va continua mâine să se scumpească, iar moneda unică europeană se va ieftini, potrivit ratelor oficiale de schimb valutar anunțate astăzi de Banca Națională a Moldovei, transmite MOLDPRES.

Astfel, dolarul va costa 17 lei și 04 bani, după ce se va scumpi cu doi bani. Pe de altă parte, euro se va ieftini cu trei bani, până la cotația de 19 lei și 55 de bani.

Hrivna ucraineană va rămâne la valoarea de 60 de bani. Leul românesc va costa în continuare 4 lei și 19 bani, iar rubla rusească va avea, la fel ca și astăzi, un preț de 26 de bani.

Potrivit datelor BNM, în luna septembrie 2018, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 114.2%, comparativ cu 103.2% în luna august 2018.

În raport cu luna august, oferta netă de valută de la persoanele fizice a scăzut cu circa 11 la sută, iar cererea netă de valută din partea agenților economici s-a redus în proporții mai mari – cu 19.4%. Totodată, BNM a intervenit prin procurări de valută pe piața interbancară locală în sumă de 52.8 mln de dolari SUA.

loading...

Comments are closed.