Alexandr Lukașenko afirmă că Belarus se pregătește de război

Aleksandr Lukașenko a declarat că Belarus nu vrea să lupte, dar se pregătește de război. El a zis acest lucru în timpul unei călătorii de lucru la Grodno, relatează agenția națională de știri de stat a Republicii Belarus, Belta, citată de Realitatea.md

„Nu credeți pe nimeni că vrem să luptăm. Ne pregătim pentru război, o spun sincer”. „Dacă vrei pace, pregătește-te de război” – nu am inventat eu asta. „Acest lucru este spus pe bună dreptate”, a menționat Lukașenko.

Potrivit acestuia, unitățile relevante sunt instruite în Belarus, iar diferite tipuri de arme și echipamente sunt furnizate trupelor, transmite Meduza.

„Dacă cineva urlă și ne critică de acolo [din țări neprietenoase], ar trebui să știți că facem ceea ce trebuie. Dacă încep să ne laude acolo, este un dezastru”, a spus Lukașenko.

El a adăugat că Belarus nu amenință pe nimeni: „Nu trebuie să amenințăm pe nimeni. Nu vrem pământul altcuiva.”

Parlamentul European îl acuză pe Alexander Lukașenko că a participat la invazia pe scară largă a trupelor ruse în Ucraina, că a furnizat trupelor ruse muniție și echipamente, precum și că a deportat forțat copii ucraineni.

Reamintim că, forțele armate din Belarus au început marți manevre în regiunile de la granița cu Ucraina, Lituania și Polonia. Scopul exercițiului este de a evalua disponibilitatea funcționarilor unităților militare ale trupelor teritoriale de a îndeplini sarcini de pregătire de luptă, de a îmbunătăți abilitățile ofițerilor de rezervă în conducerea subordonaților, precum și de a instrui personalul pentru a-și îndeplini atribuțiile în rezolvarea sarcinilor de apărare teritorială.

Total
0
Shares
Total
0
Share