Politic

Alexandr Slusari către Radu Marian: ”Hoțul strigă ”prinde hoțul”. Câtă minciună și nesimțire, Radu!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alexandr Slusari îl face praf pe Radu Marian după niște declarații făcute de cel din urmă. Fruntașul Platformei DA îl învinuiește pe deputatul PAS de manipulare și nesimțire, informează Sinteza.org

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Hoțul strigă «Prindeți hoțul»! Manipulatorul Radu Marian vorbește despre manipulări. Neavând alte argumente, acest deputat tânăr încearcă disperat să-i arunce în oală cu socialiștii pe foștii săi colegi din Platforma DA. Cică despre Uzina Metalurgică de la Răbnița vorbește presa socialistă și opoziția extraparlamentară. Câtă minciună și nesimțire, Radu!

Agenții de influență ai Federației Ruse în frunte cu Dodon se tem să pronunțe sintagma «regim separatist». Râbnița, Cuciurgan, Șherif, bitcoin sunt subiecte tabu acolo. Tu cunoști foarte bine acest lucru. Din păcate tot mai puțină rușine a rămas la tine”, a scris Slusari pe Facebook.

Mai mult, acesta se întreabă de ce se permite transportul de deșeuri la uzina de metale, dacă aceasta nu dispune de autorizație, învinuindu-l pe Radu Marian de incompetența de care dă dovadă în calitate de deputat.

”Referitor la deșeurile metalice din partea dreaptă a Nistrului, care, în opinia ta, pot fi furnizate la uzina de la Râbnița. De ce oare? Ești deputat. Hai să analizăm aspectul legal al problemei. Dacă uzina metalurgică nu dispune de autorizații de mediu pentru tratare și depozitare a deșeurilor metalice, așa cum prevăd art. 16 și 25 din legea cu privire la deșeuri, atunci de ce se permite transportarea acestor deșeuri la fabrică? Dar dacă sunt aceste autorizații, atunci sunt curios cum și când documentele respective au fost eliberate.

Ieri serviciile speciale au oprit camioanele cu fier uzat, care s-au deplasat la Râbnița, anume din cauza lipsei autorizațiilor la uzina metalurgică. Dar a venit o directivă de sus să fie permisă transportarea deșeurilor peste Nistru. Nu vă pare că este un act de trădare a intereselor naționale a Moldovei ?”, a conchis Slusari.

Menționăm că deputatul PAS, Radu Marian, a venit astăzi, 17 februarie cu unele clarificări referitor la furnizarea fierului în stânga Nistrului, ca urmare a unui video publicat recent de fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, care afirmă că „transnistrenii importă în continuare deșeuri metalice, chiar dacă nu au licență de mediu”.

Radu Marian afirmă că, aceste acuzații sunt „o manipulare”, deoarece „la Rezina există laborator vamal care verifică fiecare camion pentru a nu admite metale importate din UE spre Râbnița, ci doar a rămășițelor metalice parvenite de pe malul drept al Nistrului”.

„Se rostogolește în continuare o manipulare promovată de mass-media socialistă și de unii membri ai opoziției extra-parlamentare referitor la furnizarea metalelor la Uzina Metalurgică din Rîbnița. Așa cum s-a spus la acea întâlnire la Mateuți, este interzis importul de metale din UE către această uzină. La Rezina există laborator vamal care verifică fiecare camion pentru a nu admite metale importate din UE spre Rîbnița. În același timp, este permisă furnizarea metalelor din Moldova (din dreapta Nistrului), de unde și existența camioanelor încărcate cu metal, care merg în continuare spre Uzina Metalurgică.  Dacă există, informații credibile că anumite camioane importă metale din UE, să fie prezentate”, a anunțat Marian.

În acest sens, parlamentarul îndeamnă Serviciul Vamal și toate instituțiile statului să monitorizeze această situație și să nu admită încălcarea legislației naționale.

Amintim că, duminică, 13 februarie, în cadrul unei întrevederi cu localnicii din satul Mateuți, raionul Rezina, câțiva deputați PAS îi asigurau pe localnici că Ministerul Mediului nu i-a prelungit autorizația de mediu Uzinei metalurgice din Transnistria și nu are dreptul să „importe” fier uzat. Localnicii au rămas stupefiați când au auzit asemenea declarații, afirmând că „transnistrenii cum importau fier uzat din dreapta Nistrului când aveau autorizație, așa și fac în continuare chiar dacă nu dețin toate actele necesare”.

Drept urmare, astăzi, Alexandr Slusari a publicat un video cum mai multe camioane încărcate cu fier uzat furnizează la Uzina Metalurgică din stânga Nistrului în continuare, chiar dacă Ministerul Mediului nu i-a acordat licență, însă fără a preciza proveniența rămășițelor metalice.

loading...

Comments are closed.